Pontus Tidemand är 26-åringen från Värmland som tagit sig till toppen i motorsporter som rally, rallycross, crosscart och touring cars. Karriären startade han med en fyrhjuling när han bara var två år och sedan dess har det rullat på. Efter att han som ungdom tagit både svenskt och nordiskt mästerskap inom crosscart tog han 2007 steget över till rally. 2009 tävlade han för första gången som senior och 2011 blev han den yngste föraren någonsin att kamma hem segern i Rally-SM. Han har kört många bilar genom åren, från att ha rattat en Volvo 940 i debuten fram till och med 2015 då han blev officiell förare för Skoda Motorsport. Idag rankas han som en av de bästa rallyförarna i världen.

Höjdpunkter i karriären

 

Höjdpunkterna i Pontus karriär har definitivt varit många. En av de första stora framgångarna var definitivt när han tog hem segern i rally-SM 2011 som yngste vinnare någonsin, Efter det har framgångarna avlöst varandra med otaliga segrar och idel bra placeringar i WRC världen över. Om man inte själv är aktiv förare utan står i publikhavet och tittar på är det bra att vara välskodd. Ett par snygga och bekväma skor från Vagabond gör dagarna på rallybanan skönare för fötterna och man kan fokusera bättre på tävlingarna och inte behöva oroa sig för ömma fötter.

Vinsten i Mexiko

2017 var året när Pontus och hans kartläsare Jonas Andersson körde i Mexiko för första gången. Vädret var extremt hett och förhållandena tuffa men paret satsade på att ta sig igenom deltävlingen och få med sig så många poäng som möjligt. Det gick dock över förväntan bra och under sista dagen satsade de allt och körde ifrån sina rivaler med fina marginaler. Det slutade med att Pontus vann VM i Mexiko med bravur.

april 11, 2018

hamilton