SVEMO – motorcykelsporten

När det gäller all motorsport som bedrivs med motorcyklar, är Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet en organisation att vända sig till när man vill ha hjälp med diverse frågor. De har koll på de olika sporterna som utövas, vilka regler som gäller samt alla föreningar som finns nära ens hem. SVEMO är medlem i Riksidrottsförbundet och samarbetar även med andra förbund som Svenska Bilsportförbundet.

SBF

Svenska Bilsportförbundet har funnits sedan 1936 men då under ett annat namn. Deras intresse är att främja bilsporterna i Sverige och utomlands och all administration som kan tänkas ligga bakom de olika sportgrenarna, sköts av SBF. Förbundet ingår även i FIA som är det internationella bilsportförbundet och anordnar event som Dakarrallyt och Formel 1. SBF har t.o.m. en egen streamingkanal (SBF Play) där man kan se intervjuer och tävlingar live.

SVERA -Svenska racerbåtförbundet

Sist men inte minst för alla båtälskare, har båtracingen också ett eget förbund. SVERA som har hand om all administration vad gäller båtmotorsporter i Sverige. Även här finns alla klubbar listade och vill man bege sig till ett event i skärgården under sommaren, kan man gå in på deras hemsida och kolla in alla tävlingar.

april 17, 2017

hamilton