Det är många som har goda barndomsminnen av att åka Gokart. Att få känna på de höga hastigheterna i en säker miljö gav en enorm adrenalinrush till många i deras yngre dagar.

Motorsporten Gokart har på senare år växt mer och mer vad gäller proffsscenen i Sverige och stora delar av Europa.  Det är väldigt många som tävlar inom F1 som faktiskt inledde deras karriär inom motorsport med Gokart. Det är en sport som kräver goda körkunskaper och påminner mycket om andra motorsporter, samtidigt som det är en vänligare miljö för de yngre utövarna.

Gokart är en exceptionell sport för de yngre som har ett enormt motorsportsintresse. Det finns väldigt många olika Gokartsbanor placerade runt om i Sverige och det är inte mycket som krävs för att man ska kunna boka en Gokart för att köra runt.

När man vill börja köra professionell Gokart så är det självklart att man ska ha en alldeles egen Gokart för att ta med sig runt till tävlingarna. Det är inte den allra billigaste investeringen då dessa maskiner kostar ganska så mycket. Men något som man skulle kunna göra för att dra ner på kostnaderna en aning utan att minska på Gokartens prestanda är att använda sig av dieseloptimering. Med hjälp av detta så drar man ner på bensinförbrukningen och således gör man både mindre påverkan på miljön samtidigt som man sparar pengar i plånboken, win win-situation för alla inblandade.

Om man inte är villig att lägga ut stora summor pengar på at investera i en Gokart direkt så finns ofta alternativet att hyra en Gokart till början av ens kommande motorsportskarriär

Som inom all motorsport så finns det olika klasser. För de yngre så har vi ålders- och kubikklasser. För de äldre så finns bara kubikklassen. För den som inte är så insatt så innebär kubik den prestandan som Gokarten har, ju högre kubik i relation till Gokartens vikt den har ju snabbare går den.  Dock så finns det tydliga regler om att Gokartsen inte får trimmas. Inom respektive klass så ska man ha samma förutsättningar och förarnas säkerhet ska inte försämras på grund av girighet när Gokarten trimmas.

Ett race med Gokart går till enligt följande:
Samtliga förare åker ett flertal heat för att se vem det är som åker snabbast. Sen baserat på förarnas resultat så placeras de i den ordningen som de gjort sig förtjänt av. Ju bättre du har presterad i kvalet, ju bättre placering får du i framtida heat. Så det gäller att alltid prestera och ta alla dina chanser du får att åka om dina motståndare.

 

juli 28, 2017

hamilton