Motorsportens olika grenar har brett ut sig på ett varierande sätt i ett flertal länder världen över. Populariteten skiftar beroende på sport. Om man tar en sammanställning över de vanligaste sporterna, kan man se vilka länder som fokuserat mest på de olika formerna.

Sverige och Skandinavien

I de skandinaviska länderna ligger mc-sporten högst, trots att den ändå inte kan mäta sig med hockeyns eller travsportens inflytande. Speedway (som även är stor i Danmark) och snöskotersport i flera varianter har ökat de senaste åren och även båtsporter är på frammarsch.

I Sverige och Finland har även det hederliga folkracet ökat ordentligt, kanske också för att det är en relativt billig bilsport.

USA

På den amerikanska kontinenten har bilsporten länge varit populär och även motorbåtssporten. Racing i form av dragracing, båtracing och indycar har skördat många framgångar under åren. En sport som var mycket populär på 80-talet var också speedway som numera dött ut.

Frankrike, Tyskland, Italien och södra Europa

Sebastien Loeb, José Maria Lopez, Gabriele Tarquini, Jean Alesi, Michael Schumacher…

Ja, namnen är många på de otaliga racerförarna i F1, rally eller standardvagnsmästerskap. Racingen är mycket stor i alla dessa länder, men även Australien har bidragit med några höjdare.

mars 28, 2017

hamilton